Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-vos un millor sevei al usuari. Si continues navegant, entenem que autoritzeu l'ús d'aquestes cookies.      Més informació
Imatge capçalera portada

Badalona Serveis Assistencials

SOU A: INICI
27/03/2015
Caring me, la nova plataforma en línia per al seguiment i ajuda dels trastorns emocionals
Caring me.jpg

Badalona Serveis Assistencials i l'empresa Arvato Bertelsmann han posat en marxa recentment la plataforma informàtica Caring me, un projecte pilot de seguiment i ajuda online de persones amb trastorns emocionals, especialment depressions lleus o moderades. L'objectiu és millorar l'atenció a aquestes persones i, en conseqüència, la seva salut.

Caring me és un tractament còmode i personalitzat que ofereix al pacient informació i activitats sobre hàbits de vida saludables (exercici físic, higiene de la son, alimentació equilibrada...) i sessions autoguiades de teràpia cognitivoconductual (per a la gestió de les emocions, el maneig de l'estrès i els pensaments distorsionats, etc.).

La plataforma informàtica es complementa amb eines (SMS recordatoris, correus electrònics informatius, trucades d'acompanyament...) que permeten augmentar el seguiment dels pacients.

CERCANT PACIENTS

L'atenció primària de BSA està en aquests moments reclutant pacients que vulguin participar en la iniciativa. A data d'avui ja hi ha una cinquantena de persones emprant la plataforma. Les persones interessades en participar, si són usuaris o usuàries d'algunes de les àrees bàsiques de salut de BSA han d'adreçar-se a la central de trucades del projecte (telèfon 93 396 49 92). 

Caring me també compta amb una pàgina web (www.caring-me.com) que, a banda de servir als pacients com a porta d'accés a la plataforma, vol ser una eina d'especial utilitat per a les persones -familiars, amics...- que formen l'entorn d'aquests pacients. La pàgina també vol servir per reduir l'estigma que avui dia encara acompanya aquests trastorns.

ESTUDI CIENTÍFIC

Un estudi analitzarà l'evolució dels usuaris de la plataforma en comparació amb l'evolució d'una mostra de pacients que no l'hagi fet servir. L'objectiu de l'estudi serà avaluar l'eficàcia de Caring me en la millora de la salut dels pacients i analitzar la seva influència en el foment del compromís, la responsabilitat i l'autonomia dels usuaris.