Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-vos un millor sevei al usuari. Si continues navegant, entenem que autoritzeu l'ús d'aquestes cookies.      Més informació
Imatge capçalera
SOU A: INICI
07/12/2016
El Centre Sociosanitari El Carme torna a tenir tots els llits operatius de forma estable
ImatgeRP.JPG

El Centre Sociosanitari El Carme (CSSC), gestionat per Badalona Serveis Assistencials (BSA), disposa des d'aquest mes de desembre, de forma estable, de 43 llits més dels que ha tingut operatius en els darrers anys. D’aquesta manera, tots els llits del centre sociosanitari badaloní, 209 en total, tornen a estar en servei de forma permanent.

El Servei Català de la Salut (CatSalut) va proposar a BSA incrementar l’activitat contractada al centre, proposta que va ser aprovada per unanimitat pel Consell d’Administració de l’organització sanitària municipal en una reunió celebrada aquest mes de novembre. El CatSalut aportarà anualment 1,6 milions d’euros a BSA per finançar aquest increment d’activitat.

Els 43 llits (9 de subaguts, 16 de convalescència i 18 de llarga estada) es van començar a obrir de manera progressiva a finals de novembre i des de l'1 de desembre estan totalment operatius.

Aquests llits van deixar d’estar en servei al novembre de 2013. En aquell moment acollien bàsicament pacients de llarga estada. Des d’aleshores no han estat tancats de forma permanent, sinó que una part s’ha activat durant els mesos d’hivern en el marc del Pla Integral d’Urgències de Catalunya.

BENEFICIS DIVERSOS

L'increment d'activitat del Centre Sociosanitari El Carme permetrà millorar l’atenció a la població, per exemple mitjançant la reducció de les llistes d’espera. També facilitarà a centres sanitaris com l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital de l’Esperit Sant, que tenen al CSSC com a referent del territori pel que fa a atenció sociosanitària, el drenatge de pacients.

A més, comportarà que el CSSC hagi de disposar de manera continuada de més professionals, especialment d'infermeria, per la qual cosa personal que actualment treballa a temps parcial podrà incrementar la seva jornada laboral, professionals eventuals accediran a un contracte indefinit i s’incorporarà nou personal al centre.

La població de referència de BSA pel que fa a l'àmbit sociosanitari està formada per més 425.000 persones, que pertanyen a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat, Tiana i Alella.

La cartera de serveis del CSSC ofereix recursos d’internament (unitats de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts) i altres serveis (hospital de dia sociosanitari, Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària, Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport, Equip d’Atenció a Residències i Equips d’Avaluació Integral Ambulatòria).

L’ampliació d’activitat del CSSC es va explicar en una roda de premsa en què van participar l’alcaldessa de Badalona i presidenta del Consell d’Administració de BSA, Dolors Sabater; el cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva i vicepresident del Consell d’Administració de BSA, Francesc Ribot; la directora del sectors sanitaris Barcelonès Nord i Maresme i Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, Aurora Dueñas; i la gerent de BSA, Pilar Saura.