Badalona Serveis Assistencials
Acte municipal de reconeixement als col·lectius essencials en la lluita contra la COVID-19
26/03/2021

L'acte de reconeixement als col·lectius essencials en la lluita contra la COVID-19 va ser conduït pel meteoròleg i presentador Tomàs Molina i va comptar amb l’ambientació musical del duet Khachatryan–Allende del Conservatori de Música de Badalona.

Per l’escenari del Teatre Zorrilla, on van estar acompanyats de l’alcalde de Badalona i d’una representació de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament, hi van passar representants de Badalona Serveis Assistencials (BSA); de l’Hospital Germans Trias i Pujol; de l’Atenció Primària, de l’Institut Municipal de Serveis Personals de Badalona (IMSP); dels Serveis d’Emergències (SEM) i del Grup la Pau; cossos de seguretat i de protecció civil; de les residències de gent gran; dels centres educatius; de Pompes Fúnebres; Federació de Comerciants de Badalona; Federació de Mercats de Badalona; Associació de Marxants de Badalona; familiars i treballadors municipals d’aquells serveis que van ser declarats essencials. Tots ells van transmetre a través de les seves paraules i dels seus silencis, les seves vivències, els esforços, els neguits, les pors i les esperances viscudes en la seva feina diària lluitant contra els efectes de la Covid-19 i estant al costat de les persones que més ho necessitaven. Les emocions trameses des de l’escenari, i compartides pels assistents a l’acte, es van barrejar amb l’agraïment que va arribar en tot moment des de la platea.

També van ser presents i van col·laborar: la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB); la Federació d’Empresaris de Badalona (FEB); Creu Roja; el Conservatori Professional de Música de Badalona i el Sindicat UGT-PSU.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol va cloure l’acte assenyalant que “en nom de la ciutat de Badalona, i de manera solemne, us vull donar les gràcies pel vostre esforç, per la vostra lluita i, sobretot, per salvar les nostres vides, fins i tot en ocasions arriscant la vostra”. L’alcalde va avançar que, en record dels més de 400 badalonins i badalonines que han perdut la vida i dels més de 19.000 que, fins ara, s’han enfrontat a la Covid-19, la imatge de les mans aplaudint que han presidit l’acte d’homenatge es transformarà en un monument de reconeixement que s’instal·larà a la nova plaça dels Jardins de Ca l’Amigó, a tocar de l’Hospital Municipal de Badalona.

Un minut de silenci i el Cant dels ocells en record de les persones que han perdut la vida per la Covid-19 va ser el punt i final de l'acte d'homenatge de Badalona als treballadors i treballadores que lluiten contra la pandèmia.

BSA vol agrair l'acte, sumar-nos al reconeixement dels professionals essencials i continuar donant llum a l'essència: sumar contra la COVID-19.


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació