Badalona Serveis Assistencials
Recomanacions per a usuaris que han de venir als centres de salut de BSA
11/06/2020

Si teniu una visita presencial a un dels 16 centres de BSA, aquesta visita és segura, sempre i quan respectem les mesures de prevenció. Recomanem: 

En sortir de casa

Si presenteu simptomatologia compatible amb la COVID19 recordeu que heu de contactar amb el vostre CAP (o si es fora d’horari amb el 061), aïllant-vos al vostre domicili. Si aquesta situació impideix la visita, aviseu al centre per tal de reprogramar-la. Si necessiteu d’acompanyant (menors, persones dependents o situacions especials) aquesta prevenció cal aplicar-la també als acompanyants i, per tant, haurà de ser una altra persona qui acompanyi a l’usuari.

Si no és el cas i ens disposem a efectuar el desplaçament segur al centre, pensem en:

 • Verificar el dia i hora (és molt important arribar puntuals, ni abans, ni després per evitar aglomeracions al centre), la documentació necessària i els punts que voleu tractar amb el vostre professional de referència.
 • Tant el pacient (com en cas que hi hagi acompanyant), s'han de rentar les mans abans de sortir de casa i posar-se la mascareta (tapant el nas i la boca) i mantenir la distància mínima de seguretat.
 • En cas de tos o esternuts, us heu de tapar amb la cara interna del colze.

Al centre de salut

Quan arribeu al centre de salut (Centres d'Atenció Primària de BSA, Centres de Salut Mental i Addiccions de BSA, Hospital Municipal de Badalona, Centre Sociosanitari El Carme):

 • Heu de ser puntuals (ni abans, ni després) per evitar aglomeracions. Penseu que es programen les visites amb aquest objectiu i, per tant, és un repte de responsabilitat compartida. 
 • El pacient o acompanyant si és possible, ha de accedir al centre amb mascareta quirúrgica i/o FFP2 o 3 sense vàlvula estrenada el mateix dia per garantir l'adequació i utilitat de la mateixa. No s'admet l'entrada amb mascaretes de roba.

 • Utilitzeu els punts de neteja de mans a l’entrada dels centres i també a l'interior.

 • Encara que s'han reforçat les mesures de neteja i desinfecció en tots els centres sanitaris, convé evitar tocar el mobiliari de les sales d'espera i zones comunes. 
 • Mantenir la distància de seguretat interpersonal i respecteu els circuits de sectorització (senyalització marcant la distància i els torns, cadires separades, etc)
 • No podeu dur guants, ja que són una falsa barrera de seguretat. La millor mesura de prevenció de les infeccions és la higiene de mans.

Els professionals dels centres de salut també aniran, mínim, amb mascareta.Penseu que depenent del tipus de visita que tingueu programada, s’aplicaran unes o altres mesures de protecció per part dels professionals.

 

De tornada a casa

 • Un cop a casa, us heu de treure la mascareta agafant les gomes de darrera l’orella, mai tocant per la part del mig, i intentant tocar el mínim la part interna o externa.  Si la mascareta és d’un sol ús, la llanceu a la brossa dins d’una bossa. Si no és el cas, caldrà desinfectar-la amb aigua i sabó de mans. 
 • És molt important que us renteu les mans amb aigua i sabó o base hidroalcohòlica, després de tocar la mascareta. 
 • Reviseu la informació i normes que us ha donat el professional, anoteu les properes cites i deseu la informació mèdica en el lloc que tingueu previst. 

 

Si es tracta d’una urgència i aneu als serveis d’urgències dels nostres centres (Servei d’Urgències de l’Hospital Municipal de Badalona o l’atenció immediata de l’Atenció Primària) aquestes recomanacions també us poden ajudar. També són útils i aplicables en la majoria de casos per als familiars dels pacients ingressats a l’Hospital Municipal de Badalona, al Servei d’Urgències i al Centre Sociosanitari El Carme si el règim de visites ho permet, derivat de la situació epidemiològica de cada moment. 


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació