Badalona Serveis Assistencials
Acte de recepció del guardó de la Comissió Europea a Badalona, com a lloc de referència en innovació en envelliment actiu i saludable
02/10/2019

Aquest dimarts, 1 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, s’ha celebrat l’Acte de recepció del guardó rebut per part de la Comissió Europea a Badalona, com a lloc de referència en innovació en envelliment actiu i saludable, gràcies a la candidatura impulsada per Badalona Serveis Assistencials (BSA). El Centre Cívic La Salut ha estat l’escenari d’un acte on s’ha compartit el premi amb totes les persones i institucions que han fet possible que Badalona rebés, aquest passat 25 de setembre a Dinamarca, el guardó de la Comissió Europea que l’acredita com a ciutat de referència en matèria d’innovació en envelliment actiu i saludable.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, la gerent de Badalona Serveis Assistencials (BSA), Pilar Otermin i el Cap del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona, Xavier Crego. Posteriorment s’ha fet un col·loqui on s’ha posat de manifest la voluntat de tothom per continuar treballant plegats apostant per un model participatiu que faci possible fer front els reptes en matèria d'envelliment a la ciutat.

Un dels projectes en clau local citats durant l’acte ha estat l’Aptitude, projecte europeu on els diferents proveïdors de salut treballen per a la prevenció de la discapacitat en persones grans. També el programa Badalona Ciutat Saludable, de l’Ajuntament de Badalona i BSA, així com el projecte COMSalutNovaLloreda, o la iniciativa Radars han estat punts destacats del col·loqui evidenciant l’èxit d’iniciatives de col·laboració fruit de les aliances locals. També la tasca dels proveïdors de salut i socials de Badalona, així com la tasca del tercer sector es van evidenciar en un col·loqui que va fer honor a la filosofia de l’acte: la participació.

Si les paraules més repetides han estat “gràcies” i “enhorabona”, el final de la sessió ha estat marcat pel somriure, gràcies a la Farmàcia Lloreda i les dinàmiques de risoteràpia. De fet, s’ha fet una reproducció del taller de risoteràpia que van dinamitzar al Casal de Gent Gran de Nova Lloreda, dins l’Espai obert de benestar emocional del projecte COMSalutNovaLloreda.

La foto final del grup amb el reconeixement europeu ha estat el punt i final d’un acte on s’ha posat de manifest el compromís per fer front la realitat en matèria d’envelliment de la Badalona d’avui i de les generacions futures. Rebre aquest reconeixement de la Comissió Europea per Badalona és tot un impuls a continuar avançant i innovant en el model d’envelliment actiu i saludable de Badalona.

Adjuntem les imatges de l’acte, així com l'enllaç a la notícia sobre el reconeixement de la Comissió Europea.

 


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació