Badalona Serveis Assistencials
Atenció al dol complicat
23/02/2021

Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha atès més d’una cinquantena de casos de dol complicat per morts de COVID-19 durant 2020 gràcies a un programa d’acompanyament liderat per Treball Social del Servei de Salut Mental i Addiccions de l’organització. L’acompanyament, la contenció i el suport són els eixos del programa d’acompanyament als familiars davant dols complicats per morts de COVID-19 creat per atendre la crisis psicosocial derivada de la pandèmia provocada pel Coronavirus SARS-COV-2.

Un total de 55 casos han estat tractats dins d’aquest programa liderat per Treball Social del Servei de Salut Mental i Addiccions de l’organització, tot i que si es detectava algun cas amb necessitat d’intervencions clíniques específiques per part de psicologia o psiquiatria, es derivava a l’equip de referència. Tot i que adaptant-se a les necessitats de cada persona i l'estat epidemiològic de cada moment, la majoria de l'atenció s'ha fet de manera telefònica i sempre que ha estat possible amb una visita presencial de tancament.

Aquest circuit col·laboratiu també ha estat clau a nivell de detecció, ja que els professionals de Treball Social de la resta de línies d’atenció de l’organització -primària, especialitzada i sociosanitària- han fet aquesta funció, posant de valor el benefici de ser atès en una organització integral, amb totes les línies d’atenció a la persona.

Aquesta iniciativa és només l’embrió dels programes de Salut Mental adreçats a la població per pal·liar aquests “desastres secundaris” que tenen les crisis sanitàries com l’actual. L’objectiu és descentralitzar el concepte de salut mental i compartir-lo amb la comunitat des del treball col·laboratiu, sense crear dependències i evitant la medicalització sempre es pugui, per tant, enfortint la capacitat de cura de les persones i la comunitat.


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació