Badalona Serveis Assistencials
L'AEDV premia la campanya de BSA "No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma"
16/12/2019

La campanya «No t’hi juguis la pell, tots contra el melanoma» que Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha dut a terme durant aquest 2019 ha estat premiada per la Fundació Pell Sana de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venerologia (AEDV) com l’activitat més original de divulgació en prevenció del càncer de pell 2019. Recordem que l'origen de la campanya ens trasllada a la solidaritat d'una donació particular i la conseqüent creació de la Càtedra de Recerca Salut, Big data i Anàlisi de dades UOC-BSA, impulsora de l'estudi sobre el càncer a Badalona amb tecnologia big data. L'estudi publicat al 2018, analitzava dades extretes de les històries clíniques de 125.427 pacients atesos en l’àmbit d’atenció primària de BSA durant un període de deu anys, convidant a potenciar les mesures de prevenció del càncer de pell.

En aquest context, i seguint la vocació de servei, dins el programa municipal «Badalona, cap a una ciutat saludable», BSA desplega la campanya de prevenció i detecció precoç «No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma» implicant a tots els agents per a una responsabilització compartida per tal de revertir aquesta tendència. De fet, al mes d'abril i maig, l'organització de serveis integrals de salut i socials va llançar una campanya adreçada a un públic infanto juvenil sota el lema «Sol, solet, vine'm a veure però poquet». A continuació, i coincidint amb el període estival i de major risc, es duu a terme la campanya «No t’hi juguis la pell, tots contra el melanoma» imitant el tradicional «ABCDE» de la detecció precoç per plantejar 5 accions als diferents agents que poden ajudar a evitar futurs melanomes. Els propis usuaris, els professionals sanitaris, i altres col·lectius que tenen contacte amb la pell dels ciutadans com poden són els tatuadors van ser els destinataris de les activitats informatives i formatives, concentrades durant la setmana del 17 al 21 de juny.

Conscienciar sobre la prevenció i com gaudir d'una exposició adequada al sol, desmitificant creences populars gràcies a la iniciativa SaludSinBulos va ser l’eix de la campanya. L’acció amb més expectació i que ha estat premiada va ser la formació als tatuadors de Badalona com a potencials detectors, perquè si tenien sospita de lesió en la pell dels seus clients poguessin oferirel servei extraordinari de revisió de pigues sospitoses creat al Servei de Dermatologia de l'Hospital Municipal de Badalona els dies 18 i 19 de juny, dins la «Campanya Euromelanoma» de l'Asociación Española de Dermatología y Veneorología (AEDV) per a la prevenció i vigilància de la pell.

La líder de la campanya, Mercedes Gómez -adjunta a la direcció assistencial i dermatòloga de BSA- rebrà el premi durant el Congrés Nacional de l’AEDV, que tindrà lloc el proper 9 de maig a la ciutat de Bilbao. «És un honor rebre un guardó que aposta per la sensibilització a la població per tenir cura de la pell i per la formació als agents de detecció per prevenir futurs melanomes». La Dra. Gómez ens recorda que sempre és necessària la protecció solar, també a l’hivern, especialment si treballem a l’aire lliure, practiquem l’esquí o fem excursions a la muntanya.

La imatge integra les icones guanyadores del Concurs gràfic per representar la marca de la campanya de sensibilització infantil/juvenil i adulta contra el melanoma i la importància de protegir la pell.


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació