Badalona Serveis Assistencials
“La Salut Mental és feina de tots”, primera jornada per debatre el model col·laboratiu d’atenció als problemes de salut mental
La jornada s’adreça a professionals dels Serveis de Salut Mental i Addiccions i l’Atenció Primària de BSA i l’ICS del Barcelonès Nord i Maresme
07/11/2019

El Centre Cívic Can Cabanyes de Badalona ha estat l’escenari de la jornada titulada “La Salut Mental és feina de tots” ,que es va dur a terme el divendres, 8 de novembre, de 8.30 a 14 hores, organitzada per Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’Institut Català de la Salut (ICS) – Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. El títol de la trobada connota la responsabilitat compartida per tots els agents implicats en el sistema d’atenció sanitari que ha de donar resposta a una situació complexa com és la demana i oferta de serveis de salut mental i addiccions.

L’augment de la demanda a l’atenció primària en relació a les problemàtiques psicosocials durant la darrera dècada, també l’increment de la demanda en l’atenció especialitzada de Salut Mental i Addicions, així com la interdependència entre xarxes és innegable. Convertir aquesta tendència en una realitat col·laborativa va ser el repte i punt de partida de la jornada. Per aquest motiu, l’esdeveniment volia facilitar aquest context de col·laboració, potenciant el coneixement mutu i la reflexió conjunta del nostre sistema en clau territorial per superar els obstacles actuals i donar respostes assistencials a partir de la conjunció dels principis de necessitat de salut.

Més enllà, els objectius de la jornada passaven per crear un model d’atenció esglaonada, seguint un sistema col·laboratiu on compartir –en comptes de derivar- sigui la tendència principal, gràcies a la figura dels referents. Per a aquest objectiu, les tecnologies de la informació i la comunicació han de contribuir a facilitar l’atenció dels casos de salut mental de manera incipient i precoç per tal d’evitar que aquestes situacions puguin esdevenir cròniques.

Al voltant d’un centenar de persones van assitir a la jornada “La salut mental és feina de tots” que va ser inaugurada per l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, la gerent de BSA Pilar Otermin i el director del Servei d’Atenció Primària del Barcelonès Nord i Maresme de l’ICS, Joaquim Verdaguer.

Podeu consultar les imatges de la jornada al Canal Flickr de BSA i les diferents presentacions al Canal SlideShare de BSA.


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació