Badalona Serveis Assistencials

Arranjaments de la llar

El servei d’arranjaments de la llar s’emmarca dins del “Projecte Àngels”, un projecte transversal de ciutat que compta amb la participació de l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Aemifesa, l’Ateneu de Sant Roc, l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació i Badalona Serveis Assistencials.


El servei d’arranjaments de la llar s’adreça  a col·lectius vulnerables amb l’objectiu de:

  • Garantir que les persones que es troben en situacions de dependència, sigui física, psíquica, sensorial o social, puguin gaudir d’un entorn domiciliari digne i adequat a les seves necessitats.

  • Fomentar l’ocupabilitat de persones que es troben en situació d’atur i tenen la qualificació necessària per fer reformes i millores a la llar.

  • Formar a persones joves en l’ofici de la construcció i els arranjaments de la llar.


Què fem?

 

ARRANJAMENTS DE LA LLAR

Oferim petites reparacions i activitats de suport, activitats de millora de l’entorn i activitats d’adaptació de l’entorn per a col·lectius vulnerables que no poden accedir a aquestes activitats en l’àmbit particular i no tenen xarxa de suport.

 

Les activitats estan orientades a millorar l’accessibilitat dels habitatges per persones que presenten situacions de dependència, a millorar les condicions d’habitabilitat dels domicilis envellits dels col·lectius més vulnerables, introduir elements de seguretat als domicilis de les persones amb situació de dependència, instal·lar ajuts tècnics als domicilis que augmentin l’autonomia de la persona depenent al seu domicili.

 

Totes les intervencions sol·licitades queden subjectes de les propostes d'arranjament finals que realitzi l'equip valorador el dia de la visita a domicili. No es podrà demanar més d’una intervenció per any.

 

SUPORT A LES LLARS DE PERSONES GRANS

Oferim activitats de pintura, adaptacions del bany i/o neteja en profunditat, per a persones majors de 65 anys que necessiten millorar les condicions d’habitabilitat dels domicilis, introduir elements de seguretat i/o instal·lar ajuts tècnics al domicili i no tenen possibilitat de fer aquestes intervencions en l’àmbit particular i no tenen xarxa de suport.

 

Totes les intervencions sol·licitades queden subjectes de les propostes d'arranjament finals que realitzi l'equip valorador el dia de la visita a domicili. No es podrà demanar més d’una intervenció per any.

 

VALORACIONS ENERGÈTIQUES A DOMICILI

Per fer de Badalona una ciutat sostenible fomentant un comportament responsable en l’ús de l’energia dins dels domicilis particulars de la ciutadania amb necessitats socials i econòmiques.

Valorem hàbits i necessitats de consum de cada usuari, fem una inspecció de la instal·lació elèctrica, de les bombetes, fuites d’energia, un estudi de les factures, elaborem un informe de millores per l’estalvi energètic i en casos determinats pel treballador social es podrà valorar la derivació a Projecte Àngels, d’arranjaments de la llar per a la implantació de mesures per l’estalvi energètic.

 

Què podeu fer per gaudir d’aquest servei?

Si penseu que podeu necessitar el servei adreceu-vos al vostre treballador social de referència. Aquest professional és el responsable de valorar la idoneïtat. Posteriorment, equip tècnic valorarà les possibles millores a domicili que es poden desenvolupar en cada cas.

 

El servei s’ha de pagar?

Aquest servei no es troba subjecte a copagament però existeixen uns criteris socials per la inclusió en el servei. Tanmateix, depèn de la disponibilitat pressupostaria i de l’assignació de personal.

    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació