Badalona Serveis Assistencials

Presentació

mapa de les unitats de salut laboral a Catalunya

La Unitat de Salut Laboral del Barcelonès Nord i Maresme (USL BNiM) està especialitzada en salut laboral i dóna assessorament i suport als professionals sanitaris dels equips d’atenció primària i dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals (SPRL) per la millora de l’atenció dels problemes de salut relacionats amb el treball de la població treballadora.

 

Forma part de la Xarxa d’USL de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i dóna servei a tota la regió sanitària del Barcelonès Nord i Maresme seguint les directrius del Departament de Salut.

 

El catàleg de serveis  preveu diferents línies de servei que comporten actuacions de coordinació, suport, assessorament, formació, avaluació i acreditació dirigides als diferents serveis sanitaris de l’atenció primària i dels SPRL, així com actuacions de vigilància epidemiològica dels problemes de salut relacionats amb el treball i de vigilància post ocupacional de la salut dels treballadors.

 

Les principals activitats es resumeixen en:

  • Desenvolupar el sistema d’Informació i Vigilància epidemiològica laboral.
  • Assessorament especialitzat i suport en la gestió dels problemes de salut i malalties relacionats amb el treball, atesos al sistema públic de salut ( SISCAT).
  • Formació especialitzada en salut laboral als professionals del sistema públic de salut (SISCAT).
  • Assessorament i formació especialitzada en salut laboral als professionals sanitaris dels SPRL.
  • Avaluació de la qualitat de les activitats sanitàries dels SPRL.
  • Programa de vigilància post ocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l’amiant.

La USL anualment publica un butlletí informatiu. El monogràfic d'aquest any 2019 es dedica a "Els trastorns de salut mental relacionats amb factors de risc psicosocial a la feina" i representa el butlletí número 30.

MÉS INFORMACIÓ

 

    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació