Badalona Serveis Assistencials
Visita institucional al nou mamògraf del Servei de Diagnòstic per Imatges de BSA
14/11/2019

L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor i la regidora de l'àmbit de Salut de l'Ajuntament de Badalona, Teresa González, han visitat aquest dilluns, 18 de novembre, el nou mamògraf digital del Servei de Diagnòstic per Imatges, ubicat a l'Hospital Municipal de Badalona de Badalona Serveis Assistencials (BSA). Durant la visita les autoritats municipals, acompanyades del equip directiu de l'organització, han visitat la resta del servei i equipaments, des del TAC fins a la ressonància, internalitzada des de la primavera passada.

El nou equipament -operatiu des d'aquest estiu- és fruit de la donació de la Fundació Amancio Ortega i s'emmarca en el Contracte de Subministrament d'equips de radioteràpia i de tecnologia per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama per als centres del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya del CatSalut i s'ha posat en marxa després de la formació pràctica als tècnics i metges/esses del servei. 

El nou dispositiu respon al model Amulet Innovality (FDR-MS-3500) FujiFilm i és un mamògraf digital dotat amb tomosíntesi, esterotàxia i tomobiòpsia. Passa a ser l'únic mamògraf al Servei de Diagnòstic per Imatge, substituint l'anterior, de l'any 2003. Entre les avantatges del nou equipament destaca la rapidesa, així com una major sensibilitat per a la detecció del càncer de mama, major confort i menor dosi de radiació per als usuaris. Des del punt de vista professional, als tècnics els hi permet major velocitat, comoditat i ergonomia en el seu ús i per als professionals mèdics cal destacar la millor resolució de la imatge i més eines per al diagnòstic, especialment amb la incorporació de la tomosíntesi, tomobiòpsia i la possibilitat de fer biòpsies en decúbit. En aquesta línia, es preveu que el nou dispositiu permeti realitzar 7000 mamografies anuals, de les quals un 85% respon al programa de cribratge.

Recordem que la mamografia és el mètode ideal de diagnòstic precoç del càncer de mama, i està demostrat que les revisions periòdiques bianuals redueixen la mortalitat entre un 20 i un 30%. A més, la mamografia digital presenta una sèrie d'avantatges sobre la convencional, de manera que el nou equip ajudarà a la millora qualitativa en el diagnòstic radiològic a BSA i per tant, revertirà en la qualitat assistencial de les persones usuàries.

 

 


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació