Badalona Serveis Assistencials
BSA commemora el Dia Mundial Salut Mental 2021 amb un ventall d’activitats
07/10/2021

Bikini oscuro” és el nom de la cançó de rap i el videoclip que protagonitzen els usuaris del programa jove del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Bétula de BSA amb la col·laboració del raper Wolf Enric. L’obra és fruit de dos tallers –rap i curtmetratge- que organitza el SRC Bétula amb els seus usuaris. Aquestes són algunes de les activitats que planteja el centre amb l’objectiu de pal·liar l’impacte del trastorn mental en l’autonomia de la persona, promovent i coordinant processos de canvi orientats a la recuperació, millorant la integració com a ciutadans de ple dret i actuant com a elements de connexió de la persona amb la comunitat.

Sense perdre el fil musical, un equip del SRC Bétula i Activament realitza una actuació musical en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental organitzada per la Taula de Salut Mental de Sant Adrià de Besòs. La cita és aquest divendres, 8 d’octubre, de 10 a 12 hores, a la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs.


Participació en la secció “Badalona en curt” del FILMETS Badalona Film Festival

Un grup de joves usuaris del SRC Bétula han participat en l’activitat de curtmetratge. Fruit d’aquesta experiència, han presentat dos curtmetratges dins la secció Badalona en curt del FILMETS Badalona Film Festival: “Vestido azul” i “Silencio, Flor, Ayuda”. Els dos curts es projectaran de manera online dins el festival que se celebra del 22 al 31 d’octubre, i també als centres de l’organització, així com en el Canal Youtube de BSA.


Activitats de la Taula de Benestar Emocional de Nova Lloreda

El proper divendres, 15 d’octubre, la Taula de Benestar Emocional de Nova Lloreda ha preparat activitats lúdiques adreçades a la població de les 16 a les 20 hores, a la Plaça Dolors Ibarruri, darrera el CAP Nova Lloreda de BSA. Un taller de musicoteràpia, un conta conte o un taller de benestar són alguns dels plats del dia que les entitats de la taula realitzen en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental. La taula està formada per Activament, ASAUPAM, Salut Mental Barcelonès Nord, Xarxajoves, Caritas Badalona, Biblioteca de Lloreda, professionals del Casal Cívic de Nova Lloreda, el Servei de Salut, el Servei d’Informació i Atenció a les dones i el Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona, el CAP Nova Lloreda de i Centres de Salut Mental i Addiccions de BSA.


Taller de graffiti

Del 25 al 28 d’octubre, una altra activitat s’hi sumarà a la commemoració del Dia Mundial de Salut Mental gràcies a Carlos Garcia, conegut al món de l’art com Spogo. En aquest cas, el taller de pintura mural permetrà treballar la concentració, des d’un punt de vista de treball col·laboratiu, trencant estereotips i fent visibles les capacitats de les persones amb salut mental. El graffiti liderat per Spogo es durà a terme per usuaris del SRC Bétula i es realitzarà a prop d’un altre dels centres de salut mental de l’organització: el Centre de Salut Mental d’Adults 2 de Badalona.

 

A ple rendiment el nou Hospital de Dia de Salut Mental de BSA

Aquest mes d’octubre, el nou Hospital de Dia de Salut Mental de BSA ja funciona a ple rendiment. Els nous professionals del servei i els usuaris s’ubiquen al Centre del Servei de Rehabilitació Comunitària Bétula (Av. Alfons XIII, 356, entl, 08914, Badalona). El nou dispositiu neix amb 24 places per a la seva població de referència, és a dir, les persones ateses pels serveis d’Atenció Primària del territori (ABS de Badalona, Montgat-Tiana, Sant Adrià 1, ABS El Masnou Alella i ABS Ocata Teià). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 8 a 17 hores.

Els procediments i tècniques bàsiques d’un hospital de dia mèdic –que no requereix d’hospitalització- formen part de la cartera de serveis. Les exploracions, el diagnòstic integral del pacient, l’elaboració del pla terapèutic individualitzat i les intervencions terapèutiques individuals o grupals a nivell psicoterapèutic, farmacològic i familiar són exemples. Cal sumar els programes especials: la intervenció en primers episodis psicòtics; transició d’adolescents abans requereixin dels dispositius d’adults; programes específics segons demanda territorial com poden ser les iniciatives de realitat augmentada.

BSA destaca la importància d’aquesta aposta per millorar l’oferta de serveis de salut mental, en un moment tan complex com l’actual. El nou dispositiu s’integra dins la resta de centres de salut mental i addicions de l’organització (els dos centres de salut mental d’adults, els dos centres de salut mental infanto juvenil, el Servei de Rehabilitació Comunitària Bétula i el centre d’addiccions Delta), i en coordinació amb la resta de línies d’atenció de l’organització, que recordem inclou l’atenció primària, especialitzada, sociosanitària, salut sexual i reproductiva i els programes d’atenció integral a domicili.

La coordinació amb la resta de dispositius de salut mental del territori també és cabdal i un pas més cap a una necessitat compartida per tots els agents i institucions de salut: contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i el seu entorn, afavorint una atenció integral que prevegi la promoció de la salut, la prevenció, el tractament i la rehabilitació, així com la inserció social i laboral de les persones afectades. Un objectiu que encara ha adquirit més importància, amb l‘impacte de la pandèmia provocada per la COVID-19.

 

Podeu veure una selecció d'imatges al Canal Flickr de BSA


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació