Badalona Serveis Assistencials
Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip
25/10/2021

Com cada any, comença la campanya de vacunació contra la grip. Enguany, l’objectiu és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc. Les persones que formen part d’aquests grups veuen incrementat per dos el risc de mortalitat en cas de patir una coinfecció per grip i per SARS-CoV-2. Per aquest motiu, és molt important que us vacuneu contra la grip si:

  • Teniu 60 anys o més.
  • Patiu alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.
  • Esteu embarassada o fa menys de 6 mesos que heu donat a llum.
  • Treballeu en un centre sanitari o sociosanitari, proporcioneu cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o treballeu en oficines de farmàcia o institucions d’atenció geriàtrica.
  • Conviviu amb una persona amb una condició de salut considerada de risc.
  • També s’han de vacunar els infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).

És igualment molt recomanat que es vacunin contra la grip:

  • Persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament.
  • Forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergències, etc.

 

 

Per demanar cita i vacunar-vos contra la grip, podeu fer-ho a partir de demà de manera online a través de l’opció “Cita Prèvia” de La Meva Salut o citasalut.gencat.cat o a través del vostre CAP (telèfon o presencial). 

 


 

 

NOVETATS

La novetat destacada de la campanya d'enguany és que les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19, i que tenen més de 60 anys, podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la SARS-CoV2. L’objectiu d’aquesta doble vacunació és protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció. La tercera dosi de reforç contra la SARS-CoV2, fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències i a les immunodeprimides i, ara s’obre a la població general de més de 70 anys. Per informar-se de la campanya de vacunació contra la COVID-19 i les dosis de reforç, cal adreçar-se al Canal Salut del Departament de Salut.


printer
|
Compartir:
linkedin
twitter
facebook
gmail
< TORNAR
    
        

Aquesta web utilitza “cookies” per millorar la vostra experiència d'usuari i per recopilar informació estadística sobre la vostra navegació. Si seguiu navegant, entendrem que ho accepteu. Més informació